Pierwsze powitanie czyli niech nam żyje...
Re: Pierwsze powitanie czyli niech nam żyje...
Astromaniak to stan umysłun, na szczęscie tu jest koleżenska atmosfera i tego się trzymajmy 

Newtony : ATM 12" F/6 , ATM 10" , ATM 8" F/9
Refraktory : WO 98 FLT , Vixen 81 SD, Achromat ATM 80 F/15
Na A M też jest koleżeńska atmosfera 

Dobremidimariusz pisze: ↑15 wrz 2021, 19:29Tam teraz panuje taki wschechwiedzący koleś co to musi do każdej rozmowy wtrącić swoje trzy grosze. Nie da się normalnie porozmawiać, jak go wyprosisz grzecznie drzwiami, to ten wbija się oknem.
Na imię mu Delete.

Sprostuję :
Astromaniak to stan umysłu - TAK panuje tam specyficzna atmosfera i podpisuję się pod tym wpisem oboma rękami.
Niezależnie od w/w cieszę się ze na tym forum panują miłe i koleżeńskie relacje , nikt nie wpisuje mi kąśliwych wpisów w dziale ATM i mogę spokojnie prowadzić sobie wątki budowy , może to kogoś zainspiruje lub ostrzeże przed nierozsądnym zakupem.
Newtony : ATM 12" F/6 , ATM 10" , ATM 8" F/9
Grabisz sobie Mateusz, wyznawcy refraktorów APO spalą Cie na stosie razem z Twoimi bluźnierczymi Newtonami ATM

Witam i dziękuję za przyjęcie do społeczności. Na imię mam Janusz, mieszkam w Lipowej koło Żywca więc liczę na to, że uda mi się czesto spotykać z Wami na miejscówkach, chciałbym też uczestniczyć w ich tworzeniu i rozwijaniu. Zaczynam raczkować w astrofotografii. Mam nadzieję, że w przyszłości coś wniosę do tego miejsca ale wcześniej będę musiał sporo wynieść
.
Zaczynam ze Skywatcher Quattro 8', HEQ5, Cannon 600D modyfikowany. I już mam wrażenie, że rzuciłem się na głęboką wodę.

Zaczynam ze Skywatcher Quattro 8', HEQ5, Cannon 600D modyfikowany. I już mam wrażenie, że rzuciłem się na głęboką wodę.

Witamy na forum i zapraszamy do aktywnego uczetnictwa i na spotkania.
-
Cześć!
Fajne macie to forum, więc postanowiłem dołączyć
Moja ulubiona dziedzina to obserwacje DS, zwłaszcza tych nietuzinkowych, czasem szkicowane, a jak mam trochę czasu to lubię skrobnąć jakąś relację.
Chwilowo jestem jak żołnierz bez teleskopu
. 16" sprzedałem, czekam aż Pablito się nade mną zlituje i skończy wymarzone 22".
Co prawda mam do Was kawałek (jestem z okolic Wrocławia), ale jak czytam relacje kolegi Setaarius, to tak jakbym tam był
Pozdrawiam i pogodnego nieba!
Fajne macie to forum, więc postanowiłem dołączyć

Moja ulubiona dziedzina to obserwacje DS, zwłaszcza tych nietuzinkowych, czasem szkicowane, a jak mam trochę czasu to lubię skrobnąć jakąś relację.
Chwilowo jestem jak żołnierz bez teleskopu

Co prawda mam do Was kawałek (jestem z okolic Wrocławia), ale jak czytam relacje kolegi Setaarius, to tak jakbym tam był

Pozdrawiam i pogodnego nieba!
Cześć.
Witamy na forum.
Gratuluję przyszłego potwora i liczę na wiele relacji i wrażeń z użytkowania bo rozmiar ma znaczenie...
Witamy na forum.
Gratuluję przyszłego potwora i liczę na wiele relacji i wrażeń z użytkowania bo rozmiar ma znaczenie...
-
Dzięki. Lustro F4, będzie z niego wyjazdowy travelerek 

Kolejny nielegalny imigrant z AM u bram AstroPoludnie.pl. Liczę na pełen socjal, wypożyczalnie sprzętu za darmo i dużo ciekawych rzeczy do poczytania 
Na ten moment zostałem z GSO 10" i 90 F10 na balkon.
Pozdrawiam Łukasz Grzymała

Na ten moment zostałem z GSO 10" i 90 F10 na balkon.
Pozdrawiam Łukasz Grzymała
-
Witaj Lolak ,zapraszamy do czynnego udziału w rozmowach na forum.
ATM 20 ,14 ,9 ,6 ", Meade SCT 10'' mod, Intes MN, MC 5'', C 90 , SW 100ED, Orion Sky Scanner 4'', TS 25x100, SM Pro 20x80,TS 15X70, Zeiss, Nikon 10x50, Steiner 8x30, Canon 350D, i trochę dobrych szkiełek

Witamy na forum.
- ASTRO_magda
Cześć Lolak!
W ramach socjalu przysługuje zasiłek od nocy pochmurnych i z dziadowskim seeingiem
Witamy!
Cześć wszystkim. Przybywam do was z odmętów okolic Krakowa, gdzie Piotrek K reklamuje to zacne forum
Chętnie wybiorę się na obserwacje w nowym miejscu i poznam nowych ludzi 

Cześć Mateusz?
Witamy na forum. Zapraszamy do aktywnego uczetnictwa i wspólnych obserwacji. Piotrek pewnie mocno koloryzuje
Witamy na forum. Zapraszamy do aktywnego uczetnictwa i wspólnych obserwacji. Piotrek pewnie mocno koloryzuje

Cześć jestem Kuba,
Postanowiłem się tutaj zarejestrować bo dwa dni temu trafiłem na wątek o radzieckich lornetkach, a dzisiaj już jedzie do mnie Berkut 7x35
Postanowiłem się tutaj zarejestrować bo dwa dni temu trafiłem na wątek o radzieckich lornetkach, a dzisiaj już jedzie do mnie Berkut 7x35

SW N150/1200, 90/900, 7x35, 10x50, 15x70
Cześć Kuba.
Witamy na forum i zapraszamy do aktywnego uczetnictwa.
Witamy na forum i zapraszamy do aktywnego uczetnictwa.
-
Witamy Kuba, dobry zakup,będziesz zadowolony z lornetki ,podziel się wrażeniami z obserwacji w temacie,w razie czego pomożemy w ewentualnym serwisowaniu sprzętu
ATM 20 ,14 ,9 ,6 ", Meade SCT 10'' mod, Intes MN, MC 5'', C 90 , SW 100ED, Orion Sky Scanner 4'', TS 25x100, SM Pro 20x80,TS 15X70, Zeiss, Nikon 10x50, Steiner 8x30, Canon 350D, i trochę dobrych szkiełek
meble do salonu klasyczne stylowe meble do salonu i jadalni