Znalazłem pliki na dysku z roku 2019 i wciągnęło mnie to na całą niedzielę. Część z tych fotek były już tu prezentowane, inne natomiast to debiut na forum.
To co się zmieniło od tamtego czasu, to programy do obrabiania, które naprawdę robią niesamowitą robotę, choć z każdym rokiem widzę, że i mój warsztat jest coraz lepszy, że tak nieskromnie powiem

Ale do sedna. Na pierwszy strzał idzie obiekt wyjątkowo letni. Miałem zrobić kolorową mozaike,ale nie pamiętam co mi te plany pokrzyżowało.
viewtopic.php?f=55&t=1163 - tak wyglądał podład w wodorze. Na kolor doczekała się tylko Ameryka
Następna w kolejce jest IC1396. Ten kalafior akurat był już tutaj - viewtopic.php?f=55&t=1185 , ale wrzucam wersję na nowo obrobioną
I teraz trzy premiery

Tutaj niestey przy zmianie filtów, nie ustatawiłem idealnie kąta kamery. Nie miałem wtedy koła filtrowego
Dwu panelowa mozaika w "fałszywych kolorach", czyli samo Ha pokolorowane na czerwono
Kalifornia z Samyanga 135mm. Słabo to wygląda, ale to były jakieś pierwsze testy z \Sbigie i Samyangiem o ile dobrze pamiętam