Witam wszystkich
Jestem Milena i mam 12 lat. Pochodzę z Śląska. Mam nadzieję, że dobrze mnie tu przyjmiecie Zainteresowania: oczywiście astro Sprzęt: mały refraktor 70/300 Możecie mnie nazywać Astro_Mila / Mila
Dawno mnie tutaj nie było więc wypadało bym się ponownie z Wami przywitał. Tak że Witam wszystkich. Małymi kroczkami wracam do zajawki do której dołącza mój kuzyn więc będzie Nas dwóch ogólnie rozglądamy się za sprzętem i chciałem się Was zapytać kiedy w najbliższym czasie planujecie spotkanie. Chcielibyśmy pojawić porozmawiać uzyskać porad co do zakupu sprzętu i jeśli to możliwe zerknąć w niebo na Waszym sprzęcie.
Cześć.
Obecnie rzadko się spotykamy i w mniejszym gronie więc i sprzętu do obejrzenia mniej.
Zazwyczaj o spotkaniach pieszemy na forum więc pozostaje Ci zerkać czasami przede wszystkim w okolicach nowiu.
Cześć,
jestem z Bielska i mam pytanie czy mógłbym się załapać na jakieś spotkanie obserwacyjne. Nie mam teleskopu, ale chciałbym zobaczyć co można w rzeczywistości zobaczyć przez dany sprzęt, gabaryty, wagę i wszystko inne przed ewentualnym zakupem i czy w ogóle pchać się w to. Mogę coś pomóc czy możemy pojechać moim transportem. Mam sporo miejsca w aucie. Ewentualnie gdzieś podjechać kto by pokazał mi z czym takie obserwacje się wiążą. Raczej myślałem o obserwacji i to DS, ale chętnie zobaczę też na czym polega astrofotografia. Pozdrawiam.
Cześć.
Przeniosłem Twój post do tematu związanego z pierwszym powitaniem.
Tak jak pisałem powyżej, obecnie spotkania są rzadsze i w mniejszym gronie, ale obserwuj wątki dotyczące spotkań. Być może zbierze się trochę chętnych, w momencie gdy będziesz chciał jechać. Natomiast jeżeli nawet będzie mało osób to przynajmniej będziesz mógł mam nadzieję zyskać trochę odpowiedzi i poszerzyć wiedzę zanim wpadniesz w czarną dziurę wydatków zwanych astronomią amatorską
Witamy na forum!