No to gratuluje. Teraz tylko trzeba poczekać na ładną nockę żeby sprawdzić kolimację w boju

No to gratuluje. Teraz tylko trzeba poczekać na ładną nockę żeby sprawdzić kolimację w boju
Ja jak będzie pogoda to jadę do Złatnej.dobrychemik pisze: ↑07 sie 2019, 10:50Planujecie jakieś spotkanie w piątek lub sobotę w okolicach Andrychowa? Wspominacie czasem o Rzykach - gdzie konkretnie macie tam miejsce do obserwacji?
Dla mnie się opłaca. Księżyc zajdzie przed północą, w Złatnej za górami schowa się szybciej, a Słońce i tak do około 22-giej jeszcze robi łunę. Prawdziwa noc zaczyna się dopiero przed 23-cią.KrzysiekRajda pisze: ↑08 sie 2019, 12:30Na Złatną to raczej nie bardzo się opłaca że względu na księżyc, do tego rano wcześnie muszę być na nogach, ale nastepnym razem jak najbardziej jestem chętny.
Wczoraj obserwowałem perseidy od 23 do 3:30,niestety intensywność roju bardzo niska, zaobserwowałem kilkanaście meteorów w tym kilka jaśniejszych zjawisk z zielonym bolidem około - 3 mag. Dziś pewnie nie będzie wiele lepiej, ostatnimi laty perseidy dość mocno spuściły z tonu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 28 gości