Obserwacje lipiec 2019
Re: Obserwacje lipiec 2019
W takim razie czekamy na jakiś sygnał od Ciebie. Choć prognozy są na tyle optymistyczne,że pewnie i tak zaryzykujemy i pojawimy się na polanie około 22giej
...
Na tą chwilę praktycznie bezchmurnie.
Kurde od Bielska Ida ciemne chmury.
Wiem,że to nie czas na cokolwiek, ale ja właśnie siedzę na tarasie z lornetką i przeczesuje okolice Łabędzia, a obok mnie wypala się w H-alpha kolejny materiał. A jako bonus miałem niedawno srebrzaki, które ledwo co majaczyły nad Kozią Górą, ale na zdjęciach wyglądają już bardziej efektownie.
...
Z mojego ogromnego tarasu (miejskiego balkonu) rozpościera się urzekający widok na piękne latarnie uliczne 

-
Błatnia dzis w nocy
kawałeczek drogi mlecznej
Pozdrawiam

Cześć Marcinie.marcin_bochenek89 pisze: ↑12 lip 2019, 14:45Błatnia dzis w nocykawałeczek drogi mlecznej
Pozdrawiam
DSC_2204mini.jpg
Żyjesz

Fajna fotka.
Zapraszamy na obserwacje pod koniec lipca

Hej hej, jakby się ktoś z okolic Zabrza/Śląska wybierał gdzieś autem i chciał mnie kiedyś zabrać ze sobą to proszę o info
Synta 8 Flex // SW 130/900 // ES 15m70° // Coronado Cemax Barlow x2 // GSO Barlow x3 // GSO Filter ND96 // Baader Solar Continuum // MS Life Camera
Skontaktuj się z Danonem.
On jeździ z tamtych okolic. Ja mogę Cię podebrać w Bielsku, ale nie zawsze mogę mieć miejsce jednak zawsze możemy coś pokombinować

Dzięki, skontaktuje się. Z dojazdem do Bielska też nie powinno być problemu, więc jak będzie miejsce to daj proszę znać
Synta 8 Flex // SW 130/900 // ES 15m70° // Coronado Cemax Barlow x2 // GSO Barlow x3 // GSO Filter ND96 // Baader Solar Continuum // MS Life Camera
Monitoruj forum. Miejsce się jakoś znajdzie tylko pisz jak będziesz jechał.Patyk pisze: ↑14 lip 2019, 15:27Dzięki, skontaktuje się. Z dojazdem do Bielska też nie powinno być problemu, więc jak będzie miejsce to daj proszę znać
-
Witam.
Bardzo chętnie dołączyłbym do jakiegoś spotkania w okolicach Krakowa lub Andrychowa. Chciałbym sprawdzić jak korzysta się z Dobsona. Do tej pory działałem jedynie z napędzanym paralaktykiem (Mak 127). Przed ewentualnym zakupem dużego Newtona na Dobsonie muszę się upewnić, że jest to sprzęt dla mnie.
Bardzo chętnie dołączyłbym do jakiegoś spotkania w okolicach Krakowa lub Andrychowa. Chciałbym sprawdzić jak korzysta się z Dobsona. Do tej pory działałem jedynie z napędzanym paralaktykiem (Mak 127). Przed ewentualnym zakupem dużego Newtona na Dobsonie muszę się upewnić, że jest to sprzęt dla mnie.
Łowca widm 

My jeździmy na południe od Andrychowa, Bielska, Żywca... monitoruj forum, zapraszamy.
Patrząc na długoterminowe prognozy, wydaje mi się, że powinniśmy odkurzyć sprzęt i powoli myśleć czy pod koniec tygodnia uderzymy na Smereków, czy do Złatnej. Ja osobiście jedną noc chciałbym być w Złatnej, bo mam plany co do Cefeusza, który jednak tam jest w korzystniejszym położeniu.
...
Jest jeszcze ŚcieżkówPatrix pisze: ↑23 lip 2019, 07:19Patrząc na długoterminowe prognozy, wydaje mi się, że powinniśmy odkurzyć sprzęt i powoli myśleć czy pod koniec tygodnia uderzymy na Smereków, czy do Złatnej. Ja osobiście jedną noc chciałbym być w Złatnej, bo mam plany co do Cefeusza, który jednak tam jest w korzystniejszym położeniu.

No Panowie, jak to się sprawdzi, to już nam współczuję
Będzie ciężko w pracy wyrobić po takim maratonie.

...
meble do salonu klasyczne stylowe meble do salonu i jadalni