Gotowe. Chociaż to żaden problem. Offtopy w niczym nie przeszkadzają
Cześć
No to jest właśnie ta mega przewaga CCD nad DSLRem, że mu żadna pełnia nie straszna. A co do Sequence Generator, to kiedyś się bawiłem nim, ale jak teraz na niego patrzę, to ten program się nieźle rozwinął od czasu kiedy ja go używałem. Chyba czas do niego wrócić z powrotem.Danon pisze: ↑16 paź 2019, 23:30Narazie olałem tego Pacmana i przeniosłem się na Trąbe słonia. Pacmana zdążę, a trąba już sie chowa. Narazie czekam tez na moduł do focusera bo ostrzenie na czuja przy NB to masakra. Jeśli dziś nic sie nie zepsuje bede miał 10h materiału. Zrobiłem wiecej godzin materiału od niedzieli niż ostatnie pół roku na lustrzance. Szkoda że połowa do wywalenia przez ostrość ktora czasami ucieka co klatke a czasami nie, jak dziś. Ogarnałem sobie super program do zbierania klatek Sequence Generator. Ma też opcje odpalania o konkretnej godzinie, automatycznego plate solve, sam kalibruje PHD2 i odpala sesje. Dobry patent jak bede chodził do pracy w zimie na 2 zmianebede włączał przed wyjsciem niech od 16 juz produkuje.
Dołącze też moje pojedyńcze klatki zimowego nieba o 5 nad ranem. Obie to 5 min w Bin2 przy takim księżycu. Poprawiłem im kontrast i wyciagnałem lekko
Zgadać się zawsze możemyWavesWatcher pisze: ↑17 paź 2019, 13:27Cześć
Jak tylko księżyc trochę odpuścito wybieram się do Smerekowa. Jak dla mnie to wchodzi w grę opcja jedynie z noclegiem. Mam upatrzony domek 4os na końcu pod samym lasem. Wiec jak by co to możemy się zgadać.
Pozdro
A w jakiej cenie ten 4 os domek? Można dobrać kogoś może się znajdzieWavesWatcher pisze: ↑17 paź 2019, 13:27Cześć
Jak tylko księżyc trochę odpuścito wybieram się do Smerekowa. Jak dla mnie to wchodzi w grę opcja jedynie z noclegiem. Mam upatrzony domek 4os na końcu pod samym lasem. Wiec jak by co to możemy się zgadać.
Pozdro
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości