Ostatnio udało mi się wybrać z rodzinka pod beskidzkie niebo a dokładnie do miejscowości Sól jako że mamy tam zaprzyjaźniony domek...ale do rzeczy;pogoda dopisała więc postanowiłam w końcu złapać Drogę Mleczna

,zrobiłam 20 zdjęć plus po 10 darkow i biasow,flatow nie robiłam bo jeszcze nie za bardzo wiem jak je wykonać...już na miejscu w aparacie było widać że Droga Mleczna ładnie się złapała i pojedyncze klatki jak na mnie to wyszły dobrze

ale jak to wrzuciłam do stackowania to komputer wypluł mi takie ciemne,wyprane z kolorów,zabarwione na fioletowo niewiadomo co...to tak ma być?pytam bo jestem początkującym laikiem ale uparłam sie i koniec
Wiem że materiału powinno być więcej,poza tym na razie nie mam montażu i ogranicza mnie czas naświetlania ale kurcze pod ciemnym niebem Droga mleczna powinna wyjść jako tako...tym bardziej że na pojedynczych zdjęciach się złapała...
I co mam teraz z tym stackiem zrobić?polecacie jakiś program w miarę prosty żebym go skumala?na razie mam do obróbki zdjęć Photoshop i darmowy GIMP
Pozdrawiam serdecznie